Speltakken » Bevers

Algemene informatie

De bevers zijn jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar, die in de groep tal van spannende avonturen beleven en samen allerlei nieuwe dingen ontdekken.

De beverspeltak is gebaseerd op het thema Hotsjietonia. In dit verhaal beleeft  een jongen, Stuiter, allerlei avonturen met de inwoners van het dorp Hotsjietonia.

 

Het spelaanbod

Het spelaanbod op scouting is zeer divers. Veel spelen zijn heel actief, maar tegelijkertijd worden de kinderen ook uitgedaagd om samen te werken en creatief te zijn. Scouting Nederland werkt  met een doorlopende leerlijn. Zo worden alle kinderen uitgedaagd op zijn eigen niveau.

Iedere zaterdag probeert het leidingteam een veelzijdig programma te brengen. Een aantal van de programma’s is gebaseerd op het thema, maar het leidingteam bedenkt ook regelmatig programma’s die bij bepaalde thema’s of feestdagen horen. Eigenlijk kunnen we de programma’s onderverdelen in een aantal types:

* Hotsjietonia
* Actuele onderwerpen 
* Insignes 
* Groepsspelen

 

Hotsjietonia

In het beverspel gaan de bevers elke week naar het dorp Hotsjietonia. In het dorp Hotsjietonia maken de bevers allerlei avonturen mee en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof en Stanley Stekker is er altijd wat te beleven. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen. De vaardigheden die kinderen bij de bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de welpen zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit wordt bij Scouting de 'doorlopende leerlijn' genoemd.

 

 • Nijverdal - Jun 14, 2014

  De bevers zijn vandaag naar de Beverdoedag in Hengelo geweest en hebben daar met bevers uit de hele regio een gezellig middag gehad.

  Omdat je van dat alles behoorlijk hongerig wordt, hebben ze terug in Nijverdal gezellig pannenkoeken gegeten bij de Hooischuur.

  De foto's zijn hier te vinden.

  beverdoedag 2014

 • Nijverdal - Jun 11, 2012

  De bevers zijn afgelopen zaterdag weer op bezoek geweest bij Fleur Kleur. Deze keer hebben ze zich met z'n allen zo mooi mogelijk aangekleed, en daarna een mooie modeshow gemaakt.

  Maar wat is nu een modeshow zonder dat daar foto's bij zijn van hoe mooi iedereen er uitzag. Helemaal niets toch? Daarom staan de foto's nu op de website.

  Kijk hier maar eens hoe mooi iedereen eruitzag.

  fleur kleur modeshow 20120611

 • Nijverdal - Feb 5, 2012

  Woei! Vandaag leert onze webmaster ook mij de website van de bevers beheren! 
  Vanaf nu zal deze dan ook up to date blijven en kunnen jullie hier lezen over de avonturen van de bevers van de Reggegroep!

  KaartHotsjietonia

 • Nijverdal - Apr 10, 2011

  Welkom op de nieuwe pagina's van de bevers. Vanaf nu hebben de bevers van de Reggegroep ook hun eigen plekje op het grote wijde web

  KaartHotsjietonia