Speltakken » Reggewolven

Welkom in de jungle!!!

Onze speltak is bedoeld voor jongens en meisjes tussen de 7 en 11 jaar oud. Op de zaterdagochtenden hebben wij opkomst van 9.30 tot 11.30 uur. Een groot deel van de opkomst staat in het teken van het junglethema afgeleid van het Jungleboek.

Wat doen de welpen tijdens hun opkomsten:Het oefenen van scoutingtechnieken zoals; broodjes bakken op houtvuur, vlotvaren, kampvuur stoken, thema veiligheid / techniek, knutselen, koken, gaan op excursie, heel veel spelletjes en natuurlijk op kamp! Als het weer het toe laat, zijn we meestal buiten te vinden, anders zijn we in onze eigen mooie welpenlokaal in blokhut ’t Iemenschoer.

Wil jij spanning en avontuur, ben je niet bang voor weer en wind en ben je tussen de 7 en 11 jaar oud? Dan ben jij de welp die wij zoeken! Meld je dan nu aan en kom proefdraaien bij onze speltak.

Een stevige welpenpoot van Hathi, Phao, Rama en Mor

 • Nijverdal - Aug 13, 2014

  Afgelopen zomerkamp was het thema Welpen TV. Tijdens het kamp zijn de welpen druk bezig geweest met het filmen en maken van eigen beeld materiaal. Dit is allemaal verzameld en wordt op het moment gemonteerd.

  Dat is natuurlijk een enorm karwei, maar gelukkig hebben we alvast wat beelden van de regiseur weten af te pakken en daarvan hebben we een hele mooie trailer gemaakt.

  Wanneer de film uitkomt weten we nog niet, maar wellicht vind je je zelf terug in de onderstaande trailer. Veel kijk plezier alvast!

  welpen tv trailer

 • Nijverdal - Jul 30, 2013

  Gaaf was het een paar weken terug of niet? Al die leuke dingen die we gedaan hebben tijdens het zomerkamp. De verhalen heb je vast al aan papa, mama, broer(tje), zus(je), opa en oma verteld. Maar soms wil je ze ook laten zien. Gelukkig hebben we heel veel foto's gemaakt tijdens het kamp, en deze zijn vanaf nu terug te zien op de website.

  Treuzel dus niet en ga snel naar ons foto album en bekijk die foto's. Tot over een paar weken, de eerste opkomst is alweer op 23 augustus.

  Direct naar het album, klik hier dan maar...

  zomerkamp 2013

 • Nijverdal - Apr 9, 2013

  In het weekend van 9 maart zijn we op weekendkamp geweest. En behalve alle stoere verhalen, hebben we gelukkig ook de foto's nog. Bekijk ze nu, en denk weer even terug aan het leuke kamp. Kan jij jezelf er tussen vinden?

  weekendkamp 2013

 • Nijverdal - Apr 2, 2012

  In het diepe en ijskoude doktersbos stond een hotel: Hotel De Botel. Hier werden de welpen van de Reggehorde en Sioniehorde goed en warm ontvangen door de piccolo’s. Nadat zij de slaapspullen netjes in de slaapzaal hadden gelegd kregen ze van Chil en Mowgli een koekje. Mowgli en Chil hadden alleen zoveel koekjes gegeten dat ze er ziek van werden. Ze hadden een zere buik, moesten veel hoesten en hadden oranje en paarse stippen in hun gezicht. Er werd tijd om maar eens opzoek te gaan naar de kok. De kok bleek het recept van de koekjes uit het grote tover kookboek te hebben gehaald. Hij vertelde dat ze op zoek moesten gaan naar tovenaar Skib die in het bos woont. Toen Skib eindelijk gevonden was vertelde hij dat hij Chil en Mowgli beter kon maken als de kinderen alle vier de elementen vinden dit weekend.

  Na binnen weer lekker opgewarmd te zijn werd het tijd voor een avondspel waar bij zakje met aarde te verdienen waren. Toen dit spel was afgelopen werd het tijd om lekker warm in de slaapzak te kruipen.

  De volgende ochtend was het tijd om ons warm aan te kleden en een hike te lopen met temperaturen diep onder de nul graden. Onderweg waren er posten waar er parcours moesten worden afgelegd, puzzels worden opgelost en een lekkere warme kop soep klaar stond. Aan het einde van de hike was er tijd om lekker bij te komen bij de tv of nog lekker buiten te spelen. Hierna was het tijd om aan tafel te gaan. Na een keiharde schreeuw wedstrijd werd het toen tijd om lekker aan de stamppot met worst te beginnen.

  Nadat alles was opgeruimd kon iedereen lekker gaan slapen of nog gezellig warm bij het kampvuur liedjes zingen en moppen tappen.

  De volgende ochtend was het alweer bijna afgelopen. Nadat iedereen alles slaapzakken en matjes weer in de hoesjes had gepropt hebben we genoten van een heerlijk ontbijt: wentelteefjes! Daarna was er nog tijd over om wat spelletjes te spelen op het Vennepad. Tovenaar Skib was ons nog niet vergeten en hij kwam op het einde nog lang om Chil en Mowgli beter te maken. Dit ging niet in één keer, ze moesten eerst met de ogen dicht en een vinger op de neus de funky chicken dansen. Toen dit alles gebeurt was, was dit koude maar vooral superleuke kamp voorbij. 

  Voor foto's kunnen jullie kijken in het mapje foto's en dan weekendkamp 2012!!!!


 • Nijverdal - Feb 12, 2012

  Hallo allemaal,

  Mijn naam is Avital Jansen. In ben 19 jaar en zit in het eerste jaar van de Katholieke Pabo in Zwolle. Voor mijn opleiding moet ik stage lopen/vrijwillegerswerk doen,  bij een sportclub of vereniging o.i.d. Een aantal jaar geleden zat ik zelf nog bij de scouting. Ik ben er mee gestopt toen ik het te druk kreeg met school, maar ik vind het heel leuk om nu terug te zijn als leiding. Ik zal eerst een aantal keren mee kijken, en later zal ik ook delen van de opkomst gaan verzorgen. Ik heb er erg veel zin in, en hoop een leuke tijd te hebben bij de groep.

  Groetjes Atival Jansen (Raksha)

  Raksha