Speltakken » +Scouts » Nieuwsarchief » Nachtkanoën

Nachtkanoën

Nijverdal - Apr 8, 2016 (Laatste update: Apr 8, 2016, 10:55 PM)
Lia 6

Nachtkanoën, wat moet je daarbij bedenken...


Allereerst je kleding. Doe ik n wijde broek aan ...n dikke trui...nieuwe schoenen of die ouwe...geen idee. Kleding kan zomaar in de weg zitten en in een bootje is het slecht omkleden. En als je er invalt....water van 10 graden geef je nou niet het ultieme saunagevoel. Nou ja, toch maar voor laagjes gaan dan en als we in het water belanden, is er altijd nog het opwarmen bij Jacco onder zijn overkapping bij een gezellig vuurtje.

Een lampje op je hoofd...ook zo iets...met zo n ding schijn je je mede kanoërs ongewild in het gezicht, maar je hebt wel je handen vrij!! Of toch geen licht en genieten van het donker, de stilte , de sterren...Ik heb het lampje thuisgelaten en dat ging heel best.Als je ogen eenmaal aan het donker gewend zijn, is het nachtkanoën een bijzondere belevenis..

Enfin.... na de boerenkool met worst en een extra tas kleren mee gingen we op weg.
De boot instappen is al een kunst op zich, als je naast de boot stapt...maar goed,eenmaal in de kano is 't het heel mooi om alles eens vanaf het water te bekijken.
Het is toch iedere keer weer raden waar je ongeveer bent , vooral het laatste stuk, waar de Regge een andere route volgt dan het fietspad, bijvoorbeeld.
De waterhoentjes en futen keken wel raar op van deze vreemde watervogels en doken snel onder of spurtte met veel misbaar en gespetter uit onze vaarroute.
Mooi is ook, dat het eerst nog licht genoeg was voor n waterbehendigheidsspelletje en een heerlijk bakkie koffie!!

Bij de stuw was het nog even spannendom de kano s uit het water te krijgen en er ook weer in, maar alles oké, en bij Schuilenburg stond Kootje ons vanaf de brug aan te moedigen. Daarna de kano s op de auto en heerlijk bij Jacco genoten van het warme vuurtje en mekaar.

Organisatie en posten bedankt, het was n mooie ervaring!


En denk eraan...4 Is n mooi getal!

Agaatje