Speltakken » +Scouts » Nieuwsarchief
katapult 3

pio opkomst + scouts 2018

Nijverdal - May 19, 2018

pio-2018. mp4 De jaarlijkse pionier opkomst van de plusscouts werd weer een hevige strijd. in 3 groepen werken er een katapult gepionierd. Van houtje-touwtje installatie tot ingenieuze slingerarm constructie's werden er gebouwd. Na afloop van deze geslaagde opkomst was er weer voldoende stof voor een uitgebreide evaluatie.


Lia 6

Nachtkanoën

Nijverdal - Apr 8, 2016

Nachtkanoën, wat moet je daarbij bedenken. . . Allereerst je kleding. Doe ik n wijde broek aan . . . n dikke trui. . . nieuwe schoenen of die ouwe. . . geen idee. Kleding kan zomaar in de weg zitten en in een bootje is het slecht omkleden.


Semafoor 2

Semafoor en Morse

Nijverdal - Mar 14, 2016

Morse, vlaggen en meer. . . . Afgelopen vrijdag een bijzondere opkomst gehad, een terugblik in de tijd. . . . Zo achteraf realiseer je je, dat onze sms of app-tekens nog niet eens zo vernieuwend zijn. Meneer Morse en zijn opvolgers hadden dit al bedacht. .


Morse opkomst

Nijverdal - Mar 14, 2016

Hier vind je alle info die we gebruikt hebben bij de Morse-opkomst: een klein beetje theorie, tips hoe je Morse kunt leren, enz. Theorie
Opvolger van Semafoor
Samuel Morse (Amerikaan, 1835)
Elektrische signalen via draden hangend aan telegraafpalen
(Voorloper van) Digitale(!) code bestaat uit korte en lange signalen.


WP 20160212 20 39 16 Pro

HanSpel

Nijverdal - Feb 20, 2016

Vrijdag 12 februari hebben we weer een spannend nieuw HanSpel gespeeld. Deze was zelfs zo nieuw dat Han zelf de spelregels ook nog niet helemaal op een rijtje had. We hebben met zijn allen op een verzameling Heugavelt tegels Levend Packman gespeeld.


IMG 20160114 WA0016

Nieuwjaars Tapas

Nijverdal - Feb 20, 2016

Dit jaar hebben we de Scoutingtraditie van het NieuwjaarsSlaatje vervangen voor de NieuwjaarsTapas. Gerrit-Jan en Irma hadden een aantal recepten verzameld die we in groepjes van 2 hebben bereid. Hiervoor moesten we zoals bij elke kookopdracht eerst zelf naar de winkel om inkopen te doen.


De recepten van de kookopkomst van 13 juni zijn nu hier te vinden. Eet smakelijk!