Speltakken » Scouts » Nieuwsarchief » Reggegroep 8e en 10e op Scouting Wedstrijden

Reggegroep 8e en 10e op Scouting Wedstrijden

Nijverdal - Apr 26, 2018 (Laatste update: Apr 26, 2018, 7:38 PM)
image

RSW staat voor Regionale Scouting Wedstrijden. Dit is het grootste jaarlijks terugkerende evenement dat wordt georganiseerd door Scouting Regio Twente en is bedoeld voor de Scouts-leeftijd (11-15 jaar). De RSW wordt elk jaar in een weekend in april georganiseerd van vrijdagavond tot en met zondagmiddag. Dit jaar was dit van 20 tot en met 22 april met als thema Star Wars!

  

De RSW is de voorronde voor de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW). Het is de bedoeling dat de deelnemende patrouilles (groepjes) het weekend zo zelfstandig mogelijk doorkomen. Ze zetten zelf hun tent op en koken zelf hun eigen maaltijd. Hier zijn punten mee te verdienen, net als met de verschillende spelen en de hike (wandeltocht met kompas en opdrachten). Ook het maken van thema(aan)kleding in de weken voorafgaand aan de RSW levert extra punten op. De drie groepjes die aan het eind van het weekend de meeste punten hebben gehaald, kwalificeren zich voor de LSW. 

Aan deze editie namen 29 patrouilles van 14 Scoutinggroepen deel.

 

Reggegroep Nijverdal deed mee met 2 groepen: T.I.E. Troepers en Scoutwalkers, met het streven om in de top 10 te belanden. Dit is gelukt en met een prachtig resultaat!

Zij zijn geeïndigd op een 8e en een 10e plaats!