Speltakken » Scouts

Welkom bij de Scouts, voor heen beter bekend als de Hopman ten Brinke troep.

 • Nijverdal - May 19, 2018

  We hebben met de scouts ook levend monopoly gespeeld. Verschillende locaties in en om Nijverdal en Hellendoorn zijn verkocht tussen de 100 en 350 duizend euro. De groep die gewonnen heeft had uiteindelijk een waarde van €3.645.000 (het start capitaal was €3.500.000)!!

  WhatsApp Image 2018 05 19 at 16.48.21

 • Nijverdal - Apr 26, 2018

  RSW staat voor Regionale Scouting Wedstrijden. Dit is het grootste jaarlijks terugkerende evenement dat wordt georganiseerd door Scouting Regio Twente en is bedoeld voor de Scouts-leeftijd (11-15 jaar). De RSW wordt elk jaar in een weekend in april georganiseerd van vrijdagavond tot en met zondagmiddag. Dit jaar was dit van 20 tot en met 22 april met als thema Star Wars!

    

  De RSW is de voorronde voor de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW). Het is de bedoeling dat de deelnemende patrouilles (groepjes) het weekend zo zelfstandig mogelijk doorkomen. Ze zetten zelf hun tent op en koken zelf hun eigen maaltijd. Hier zijn punten mee te verdienen, net als met de verschillende spelen en de hike (wandeltocht met kompas en opdrachten). Ook het maken van thema(aan)kleding in de weken voorafgaand aan de RSW levert extra punten op. De drie groepjes die aan het eind van het weekend de meeste punten hebben gehaald, kwalificeren zich voor de LSW. 

  Aan deze editie namen 29 patrouilles van 14 Scoutinggroepen deel.

   

  Reggegroep Nijverdal deed mee met 2 groepen: T.I.E. Troepers en Scoutwalkers, met het streven om in de top 10 te belanden. Dit is gelukt en met een prachtig resultaat!

  Zij zijn geeïndigd op een 8e en een 10e plaats!

  image

 • Nijverdal - May 8, 2015

  De scouts hadden afgelopen week wel een hele spannende opkomst. Op de fiets werd er naar de diepezandkuil bij Hellendoorn gefietst. Daar zou het namelijk gaan gebeuren. Wat het was bleef tot het laatste moment geheim.

  Bij aankomst in de diepezandkuil bleek er een touw vanaf een boom boven aan de kuil, naar een boom beneden gespannen. Zou het een hele lange buikschuif zijn? Nee het bleek dat er een mooie kabelbaan gebouwd was. 

  Één voor één trokken de scouts een klimhesje aan, en klommen de boom in. De één met wat meer spanning dan de ander. Vervolgens zoefden ze de diepezandkuil in, om luttele seconden later weer met beide benen op de grond te staan.

  Om te bewijzen dat dit niet een verzinsel is en het echt waar is, heeft Leonie gelukkig wat foto's gemaakt. Deze zijn natuurlijk te vinden op de website.

  scouts kabelbaan 2015

 • Nijverdal - Mar 30, 2015

  Op vrijdagavond 20 februari zijn we met de scouts wezen klimmen bij Arque in Enschede. Dit mag gerust gezien worden als een hoogtepunt van het seizoen. Weten hoe het was? Gelukkig heeft Leonie wat foto's gemaakt, kijk ze in het foto album.

  scouts klimmen 2015

 • Nijverdal - Jul 24, 2014

  In de eerste week van de zomervakantie zijn de Scouts op zomerkamp geweest naar Elburg. 60 Kilometer op de fiets heen, daar hebben ze het kamp opgebouwd en zich vermaakt. Nat was het wel, niet alleen van de regen. Bij mooi weer waren ze geregeld in het water te vinden en dat was er in overvloed.

  Kijken hoe het was? Hier zijn de foto's.

  zomerkamp 2014 scouts

 • Nijverdal - Jul 22, 2013

  Zoals iedereen wel gemerkt heeft is Leonie het hele kamp druk bezig geweest met het maken van foto's. Nu wou ze deze foto's niet alleen voor haar zelf houden en dus hebben we ze maar op de website gezet. Dan kan je het zomerkamp wellicht nog eens een keer beleven.

  Succes met het kijken van de foto's en een fijne vakantie verder.